top of page
Werkwijze
Logo Rustiek Bouwen

ONZE WERKWIJZE

Op deze pagina maken we u wegwijs hoe elke fase van een nieuwbouw of verbouwproject bij Rustiek Bouwen eruitziet. We hebben elke fase uitgebreid beschreven, zodat u een goed beeld krijgt van wat u van ons kunt verwachten. Goede voorlichting vooraf wenden we samen met intensieve samenwerking vereist voor een succesvolle realisatie van uw droomwoning. Laat ons u meenemen op deze leuke reis!

ezgif.com-apng-to-gif.gif
Kennismaking
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Opdrachtdefinitie
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Schetsontwerp
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Interieurplan
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Definitief ontwerp
Creative scroll reveal effect in Wix - achtergrond kleuren lichtgrijs.png
Creative scroll reveal effect in Wix - sinuslijn met symbolen - verschaald.png

INTERIEURPLAN

Een fraai interieur dat past bij uw smaak en de stijl van het huis maakt uw droomhuis compleet.
Wij bieden de mogelijkheid om onze interieurontwerper bij het ontwerpproces te betrekken. Door vroegtijdige afstemming van het ontwerp van de woning met het interieurplan kan aanpassing achteraf worden voorkomen.
 

Bij ons kunt u zelf bepalen in welke mate en binnen welk budget u uw interieur wilt laten ontwerpen. We bieden onder andere moodboards, advies over kleuren en materialen, 2D en 3D indelingen, een lichtplan en meubeladvies.
Hiermee bent u verzekerd van een prachtig interieur dat past bij uw persoonlijke smaak én perfect aansluit bij het exterieur van uw woning.

Vergunning

VERGUNNING

Na afronding van het definitief ontwerp, dienen we bij de gemeente een aanvraag in voor de omgevingsvergunning. De gemeente toetst het ontwerp aan het bestemmingsplan (daarin staat wat mag worden gebouwd), de welstandseisen (hierover adviseert de welstandcommissie) en de technische eisen van het Bouwbesluit en de Bouwverordening. Nadat de vergunning wordt verleend kan er worden gestart met de bouwvoorbereiding.

Als er nog geen aannemer en/of installateur is geselecteerd dan kunnen wij dit voor u verzorgen. 

We gaan met aannemers in gesprek en helpen u om tot een optimale prijs-kwaliteitverhouding te komen.

BOUWVOORBEREIDING

Als de omgevingsvergunning is verleend, kan de bouw worden voorbereid. De vergunningstukken zijn vaak nog niet compleet genoeg om te kunnen bouwen. De tekeningen worden verfijnd naar een complete set bouwtekeningen en er wordt een technische omschrijving opgesteld. In de technische omschrijving worden de toegepaste materialen en het gewenste afwerkniveau vastgelegd.

De aannemer is geselecteerd en er is overeenstemming over de kosten en planning.

Voor de start van de (ver)bouw wordt dit in een contract vastgelegd. Hierin worden tevens de van toepassing zijnde tekeningen en specificaties beschreven zodat u erop kunt vertrouwen dat u krijgt wat met u is afgesproken en tegen welke kosten.

BOUW

De (ver)bouw van uw woning gaat eindelijk beginnen!

De gecontracteerde aannemer is verantwoordelijk voor de kwaliteit en voortgang van de bouw.

In deze fase zijn wij beschikbaar voor vragen en opmerkingen op het ontwerp en kunt u ons inschakelen om toezicht te houden op de naleving ervan. 

OPLEVERING

Voordat u de woning betrekt, is het belangrijk om eventuele opleverpunten op te sporen en af te werken. Als ontwerpbureau willen we graag betrokken blijven bij dit proces en kijken of we nog iets kunnen betekenen. Als alles in orde is dan is uw woning succesvol opgeleverd en u kunt gaan genieten van uw woning. Veel woonplezier!

Bouwvoorbereiding

OPDRACHTDEFINITIE

Zodra we tot overeenstemming zijn gekomen zullen we de gemaakte afspraken vastleggen in een opdrachtbevestiging.

Nadat de handtekeningen zijn gezet, werken we uw woonwensen uit naar een programma van eisen (PvE). Dit programma beschrijft uw persoonlijke voorkeuren, zoals de ruimtelijke indeling, esthetische- of duurzaamheidswensen. Onze interpretatie hiervan naar onze rustieke huisstijl maken we inzichtelijk met beeldmateriaal.  

 

SCHETSONTWERP (SO)

We gaan van start door het PvE te vertalen naar een eerste schetsontwerp. We ontwerpen van binnen naar buiten, waarin we de focus leggen op de inpasbaarheid van de houtconstructie in de ruimte. Andere aspecten waarmee we rekening houden zijn de zichtlijnen, het comfort, duurzaamheid en esthetiek.

Ons schetsontwerp presenteren we aan u door middel van plattegrondtekeningen en impressies. Om een beter beeld en gevoel te krijgen kunnen we u desgewenst virtueel in 3D door uw toekomstige woning laten heenlopen!

Uitvoering
Oplevering

DEFINITIEF ONTWERP (DO)

Als u tevreden bent met het schetsontwerp, werken wij dit uit tot een definitief ontwerp. Voordat hiermee wordt gestart adviseren wij om het plan te laten beoordelen door de welstandscommissie. Pas als de commissie het ontwerp heeft goedgekeurd, beginnen we met de uitwerking van het definitieve ontwerp.

We gebruiken een BIM-model om de woning volledig bouwkundig in 3D uit te werken. Dit maakt efficiënte afstemming met andere betrokken partijen mogelijk en stelt ons in staat om constructie- en installatietekeningen gemakkelijk te integreren in één model. Hierdoor wordt al in ontwerpstadium gecontroleerd of alles past en op elkaar is afgestemd. Indien dat niet het geval is dan wordt dat in het model eenvoudig opgespoord en kan dit worden opgelost. In deze fase maken we ook een raming van de bouwkosten.

Uw (ver-)bouwplannen zullen moeten passen in de wet- en regelgeving en het bestemmingsplan. Hierom onderzoeken we bij het opstellen van het PvE tevens of dat het geval is.
Als u wil gaan verbouwen zullen we een afspraak maken om uw woning in te meten.

Om er zeker van te zijn dat onze werkzaamheden en ideeën aansluiten bij uw persoonlijke voorkeuren, verwachtingen en situatie ter plaatse leggen we deze altijd op schrift én in beeld aan u voor. Na uw akkoord hierop gaan starten we met het schetsontwerp.

KENNISMAKING

We beginnen altijd met een vrijblijvende en informele kennismaking. Het gesprek kan plaatsvinden bij u thuis of op een door ons gekozen locatie. Tijdens deze bijeenkomst praten we over uw woonwensen, indicatie van het budget en wat u van ons verwacht. Na onze kennismaking verwerken we uw wensen in een op maat gemaakt voorstel en ontvangt u binnen 1 week een vrijblijvende offerte.

Veel woonplezier

VEEL WOONPLEZIER

bottom of page