top of page

VLAAMSE SCHUUR

COMPACT

Gouden achtergrond afbeelding 01_bewerkt_edited.png

OMSCHRIJVING

De compacte Vlaamse schuur is een landelijke woning met een woonoppervlak van 60 m² waarvan elke m² efficiënt wordt benut. Deze woning is uitermate geschikt als starterswoning, vakantiewoning of bed and breakfast en beschikt over 1 slaapkamer, 1 badkamer en 1 werkplek. Daarnaast is er een technische ruimte voor de installaties en een extra bergruimte voor de stalling van fietsen. Er zijn mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen, zowel op het dak als in de tuin.

Het ontwerp is geïnspireerd op de Brabantse historische agrarische Vlaamse schuren. Zoals bij de originele schuren, heeft de woning ook een indrukwekkende open entree met een prachtige houtengebintconstructie. De linkerkant van de woning, waar oorspronkelijk paarden en wagens doorheen reden, is zoveel mogelijk opengelaten door het toepassen van vides met vrij zicht van voor naar achter. In het ontwerp zijn ook de kenmerkende grote openslaande deeldeuren aan de voor- en achterzijde van de woning teruggebracht, inclusief overstek waaronder vroeger paarden werden gespannen.
De compacte Vlaamse schuur is een charmante miniatuurversie van deze grote historische Vlaamse schuren.

De hoge plafonds en speelse open ruimtes geven de woning een ruimtelijk gevoel. De woonkamer kan gedeeltelijk open worden toegepast, zodat de houtengebintconstructie goed zichtbaar is. De raampartijen zijn in de zichtlijnen gepositioneerd, waardoor je altijd in contact staat met de buitenomgeving. Het exterieur heeft een kloppend symmetrisch geheel, waarbij de buitenkozijnen met elkaar zijn uitgelijnd.

U kunt het ontwerp helemaal aanpassen naar uw persoonlijke voorkeur door zelf materialen te kiezen, aanpassingen in de schaal en ruimtelijke indeling en zelfs een eventuele aanbouw.

Als u op zoek bent naar een compacte woning met historische charme en een prachtige houtengebintconstructie, dan is de schuurwoning van Rustiek Bouwen de perfecte keuze!

Gouden achtergrond afbeelding 01_bewerkt_edited.png
Rustiek Bouwen_CollectieDonkergrijze achtergrond

INTERIEUR

Deze afbeeldingen geven een indruk van hoe het interieur van uw woning er mogelijk uit zou kunnen zien. U kunt bij ons zelf bepalen in welke mate en binnen welk budget u uw interieur wilt laten ontwerpen. Onze diensten omvatten onder andere moodboards, advies over kleuren en materialen, 2D en 3D indelingen, een lichtplan en meubeladvies. Op deze manier bent u verzekerd van een prachtig interieur dat naadloos aansluit bij uw persoonlijke smaak en perfect past bij het exterieur van uw woning.